Dnes jsem rozhodla napsat vám jeden článek o tom jak se umět zklidnit a naučit se jen být, jen pozorovat a umět vypnout hlavu, tu věčně mluvící a popichující hlavu, mozek, který nás nenechá jen tak být. Stále častěji se mne klienti ptají ,, a jak tedy vlastně vypnout ten mozek? “ má odpověď zní prostě…..meditujte, ale mnoho lidí má i s touto činností problém v běžném životě, a tak jsme se rozhodla popsat vám zde jednu činnost, která se týká  zaměření pozornosti na dech…..je to ta nejjednodušší metoda, kterou zvládne opravdu každý.

Pojďme tedy na to…..

V první řadě je důležité si vymezit čas a prostor, kdy budete mít klid od všech rušivých elementů, aspoň v začátcích. Pohodlné polohy v sedě si vyzkoušejte, jak komu co bude vyhovovat, někdo preferuje sed na zemi, někdo na polštářích, někdo v tureckém sedu, někdo opřený o zeď apod. nic není špatně, není třeba tureckého sedu a mantry óm, opravdu ne.  Nemějte z ničeho strach, nic nejde udělat špatně, vše je jedno, je to jen o vás a o vašem klidu, nic nehodnoť te, nic neřešte, nepátrejte po tom jak a co…..jen si pohodlně sedněte a začněte….

Tento cvik jsem se naučila při praktikování jógy a na to, jak je prostý, je naprosto dokonalý a působí vždy a všude. Když už tedy sedíte (kdekoli) zklidněte se a zavřete oči, začněte si všímat svého dechu. Tzv. jógový dech vyznačuje hluboký nádech přes hrudník až do břicha úplně do maximálního nadechnutí a hluboký výdech z břicha přes hrudník až do úplného vydechnutí. Takto se svým dechem zkuste zabývat tak na pět nádechů a výdechů. Všímejte si jen dýchání, pokud vám přijdou do hlavy myšlenky ( a ony přijdou 😀 ) přijměte je a dovolte jím odplout zase pryč, nijak je nehodnoťte ani neanalizujte, dali byste jim pozornost a to nechceme. Dál si dýchejte zhluboka a každým dalším cvičením této techniky budete blíž a blíž svému vnitřnímu klidu. Jakmile budete mít toto zvládnuto dejte si ukazováček a prostředníček vaší pravé ruky na čelo, na vaše třetí oko, přesně mezi vaše oči tak, aby váš palec mohl zacpat pravou nosní dírku. A nyní dýchejte pozvolným ale hlubokým dechem aspoň 20 nádechů a potom dírky vyměňte a zase ukazováček a prostředníček tentokrát vaší levé ruky dejte na čelo mezi vaše oči a palcem levé ruky zacpěte levou nosní dírku. Dýchejte za aspoň 20 nádechů a potom si můžete povšimnout jak se změnilo vaše nahlížení na dech celým vaším nosem. 

Budete mít z tohoto cvičení nejen zklidněnou mysl, ale i mnohem víc, dýchání pravou nosní dírkou přivádíte do těla energii a levou se naopak zklidňujete. Dech je odrazem našeho napětí, to jak dýcháme, tak žijeme a prožíváme.

Když si osvojíte i tuto techniku, můžete také vyzkoušet střídavé dýchání s propojením nosních dírek, kdy se nadechujete pravou a vydechujete levou 10x a potom naopak. Hrát si se svým dechem vám zaměstná mozek natolik že se na to po chvíli vykašle 🙂 a začne relaxovat….tudíž vypne, uvolníte se, zbavíte se stresu a napětí a ještě krásně okysličíte své orgány a tkáně. Přeji vám všem mnoho krásných a klidných prožitků a zdárně vypnutou mysl. Dechu ZDAR 🙂 moji milí …… s láskou vám všem….:-x

Podělím se s vámi o příběh….ze sezení.
Mladá dívenka,…..říkejme jí Julie, ke mě přišla na sezení, kdy jsme intuitivně začali odváděním duší.
Julie působila nejistě, ale přitom jsem cítila, že její zvědavost předčí všechen strach či obavy z neznámého.
Pohodlně se usadila a já začala svým hlasem povídat.
Řekla jsem jí ať se uvolní a vnímá můj hlas….
Po chvíli, řádově pár minutách, jsme se jejím vnitřním zrakem koukali na její tělo, kdy ona sama s naprostým klidem a s důvěrou v daný okamžik popisovala co vidí. Odváděli jsme přivtělené entity s lehkostí až do chvíle, kdy už byli všechny pryč a já při poslední otázce zda je ještě něco co vidí mi sdělila, že za sebou vidí vodu a před sebou skály.
Ihned jsem věděla, že se jedná o spontánní vstup do události v min.životě.
Pokračovala jsem tedy dál, aniž bych dala najevo jakýkoli pocit změny či náznaku, že se děje něco, co nebylo v plánu. Ptala jsem se tedy kde se právě nachází a jak se tam cítí. Začala hovořit o místě, kde se ji líbí. Hovořila o tom, že stojí u vody, uvědomovala si, že je to moře. Před sebou skály a cítila se opravdu klidně a volně. Posunula jsem ji tedy dál časem a dostala se až do svého domu, kde popisovala velmi zlehka všechny detaily vybavení a kde se také cítila krásně. Dostali jsme se do roku 1820. Byla ženou a žila se svým mužem se kterým byla velice šťastná. Nic zvláštního se nedělo v jejím vyprávění a tak jsem ji posunula ještě dál až k jejímu poslednímu dni těsně před smrtí. Cítila jsem, že to je ten důvod vstupu do tohoto min.života. Dostala se tedy k posledním vteřinám svého života a s úžasem vyprávěla pečlivě děj, který se právě odehrával.
,, ležím v posteli…jsem sama, ale teď přichází můj manžel. Cítím, že mne chytil za ruku. Ale není smutný, vím….cítím to, že chápe co se děje a přijímá to. Je to moudrý muž a milujeme se. Nyní už cítím poslední vydechnout a najednou je mi lehce, ničeho se nebojím, je to velice příjemné. Než odejdu do světla objímám svého muže a moc ho miluji. Vybavuji si, že si uvědomuji, že se vlastně není čeho bát, že smrt je vlastně něco, na co se mohu těšit. “
Ptala jsem se na další detaily, zda se může ještě před tím než odejde podívat svému muži do očí a zkusí mi říci zda ji nepřipomíná někoho z nynějšího života a odpověděla ihned. Dnes je to její milující dědeček.
Bylo to nádherné slyšet tyto slova moudré ženy z úst desetileté dívky. Po terapii se mi svěřila, že ví proč měla vidět tuto scénu z min.života.
Bylo to proto, že se velice obávala smrti. Netušila z jakého důvodu a strach nebyl tak silný, ale byla tam obava. A tím jak si prošla celým dějem a hlavně svojí smrtí, tak pojala názor že se na smrt vlastně těší.
Povídali jsme si ještě po samotné terapii a bylo vidět její nadšení z prožité situace a vybavování si více detailů, které mi vyprávěla.
Opravdu krásný zážitek.
I když sami mnohdy nevíme co vše nás podvědomě trápí ve stavu relaxace a klidu nám naše podvědomí dá dostatek informací k tomu, abychom zjistili vše co je pro nás důležité a co bychom mohli znát, aby se nám žilo lépe. Naše tělo je dokonalý nástroj k životu samému. Pokud se naučíme mu naslouchat máme vyhráno.
JSEM NESPOUTANÁ ŽENA, BOHYNĚ, LÉČITELKA
 
Již jsem tu, jsem tu na světě, tak žiji.
Žiji svůj život, se svými věcmi, které si sebou nesu, jako při stěhování. Přišla jsem po několikáté a dnes přebírám plnou zodpovědnost za to, co se mi v životě bude dít, dnes přebírám plnou zodpovědnost za své zdraví, za své prožitky, za své emoce, za své jednání, za své činy a za to jakou cestou se vydám. Jsem ženou…..ženou, která nyní přetrhává jedno z posledních lan, které ji poutalo a nechtělo nechat žít. Jsem ženou, která nyní ruší všechny smlouvy, dohody a vyřčení napříč všemi životy a světy. Beru si zpět veškerou sílu a moc, která mi byla odepřena, či kterou jsem si odepírala sama. Beru si zpět vše, co mi patří a náleží. Jsem nespoutaná, mohu dýchat, mohu létat a vznést se přesně tam, kam je třeba. Mohu cokoli, co budu chtít a dnes to vím. Žiji tento den….a příští dny budou jen odrazem mých myšlenek, nikoli svévolným bytím, které ovlivňuje někdo jiný, nyní přebírám otěže a vědomě řídím svoji mysl k životu ve shodě se svojí duší a vyšším plánem. Jsem tu abych žila, dýchala, léčila a pozvedávala ostatní. Pro sílu všech, sama sílu pozvedám a stoupám si do ní.
Jsem tu. Žiji. Dýchám. Směji se i pláču. Prožívám utrpení i bolest a rodím se den, co den v silnější a moudřejší ženu. Chci to tak. Chci volit své myšlenky, chci volit svůj záměr, chci volit svoji cestu.
Jsem dokonalá taková jaká jsem. Miluji se. Miluji vše čím jsem. Miluji své domnělé nedostatky těla, miluji svoje chyby, díky nim rostu. Miluji život a vše kolem sebe.
JSEM NESPOUTANOU ŽENOU, BOHYNÍ A LÉČITELKOU.
 
JSEM 🙏

Pohled….
Dokonalost v jednom okamžiku.
To, jak se kdo dívá, ať už na nás, nebo do okolí, tím vyjadřuje kým je a jaký je v něm záměr. Oči nikdy nelžou, neumějí to, díky bohu.
Pohled, který je protkán bolestí, zkušenostmi a moudrostí duše je famózní. Láká mne a přitahuje od nepaměti, probouzí ve mě vždy touhu vědět víc, má vášeň pro fotografování je tímto zcela pohlcena a když vidím oči, které září světlem srdce….žasnu. Vděkem se mi slzy kutálí po tvářích a srdce se raduje společně s celou mojí bytostí.
Pohled…..
To co jest…..
Je vším a přitom neuchopitelný, je fascinující a hluboký ale i temný a zastřený, někdy hrozivý ale i zoufalý, pohled jsme my. Pohled je základem pro výraz v naší tváři. Pohled je podstata emocí, stejně jako duše je podstatou bytí.
Dnes jsem se kochala pohledy mužů….
Každý je jiný a každý bude vždy jiný i kdyby všichni mysleli na stejnou věc….
Pohled je jako otisk prstu. Je jedinečný. Je pouze náš a žádný druhý člověk vám ho nemůže jen tak vzít. Nedá se koupit ….ani darovat. Můžete jím jen konat.
A buďto s láskou nebo zlem.
Volba je na vás…..

 

No jooooo…..ale jak zajistit to, aby to z ní zase nevylejzalo?
Víme?
Ne? Nevadí…..i o tomto hovořím na svých přednáškách regresních technik, nejde jen o znalost metody jako takové, nýbrž o to, se naprosto propojit s člověkem, umět ho vnímat energeticky a dovolit mu, aby se otevřel.
Vždy bylo a bude spoustu metod, dnes je obrovský nárůst všelijakých technik k seberozvoji, k lepšímu životu, ale moji milí…..vždy musíte máknout. Líbí se mi tací, co si myslí, že vše lze aniž by se přičinili…
Inu vyzkoušejte…..😉 Ale dlouhodobý úspěch nezaručuji. Každý si musí sám za sebe projít přesně tím čím si projít má. A pokud mohu býti u toho a dodávat vám sílu a v případě pádu rozsvítit znovu světlo na té vaší konkrétní cestě, bude mi ctí….
Jsem tu od toho, toto je zase ta moje cesta …cesta pomoci a pozdvihování vás samotných, vás co padáte, vás co se propadáte, vás co nevidíte východisko, vás co nerozumíte všem těžkostem ve vašem životě.
POKUD VÁS JIŽ DANNÁ SITUACE NECHÁVÁ KLIDNÝMI – MÁTE SPLNĚNO!
 
Dokud v nás určité situace vyvolávají jakékoli pocity neklidu, je nutné se této věci ještě věnovat. Pokud mne neustále něco rozčiluje, je důležité s tím pracovat.
Jakmile již pocítíte v této situaci klid, potom si můžete být jistí, že jste to zvládli, že vás již nebude ovlivňovat nic a nikdo v souvislosti s touto věcí.
Pokud celý život reagujete určitým neklidem či vztekem třeba na kritiku a opravdu vás to dostává……tak víte, že se na to musíte podívat jinak….a jakmile vás již kritika nerozhodí víte, že je konec.
Stejně tak třeba ignorace, pomluvy, chování druhých, názory a vše co vás vyvádí z klidu. To je ukazatel toho, kde potřebujete vyčistit vše, co tam je a dosáhnout v těchto oblastech naprostého klidu.
Dokud vás cokoli ovládá jste ve svém životě svázáni. Osvoboďte se od veškerých stavů neklidu a rozčilování či obav a strachů.

kontakt

Sociální síť